13. Bovenzaal

Deze zaal was ooit in twee afzonderlijke vertrekken verdeeld door middel van een eenvoudige wand van houten planken. Een deel van de planken van die wand is bewaard gebleven en hangt in het midden van de bovenaal. Op de planken zijn de wapens geschilderd van de voorouders van Hendrik van Isendoorn en Sophia van Stommel. Hendrik voltooide in de 16de eeuw de bouw van de Cannenburch en was een neef van Marten van Rossem. U ziet hun voornamen ook op de balk middenin dit vertrek. De houten wand sloot daar precies op aan, zodat hun namen volledig leesbaar waren.

meer weten over de lijfspreuk van de familie Van Isendoorn? kies A meer weten over het schilderij met de twee bomen vol familiewapens? kies B

AB

Press play to start the audio from the beginning

Kasteel Cannenburch

Kasteel en park Cannenburch zijn voor jong en oud een bezoek waard. Ervaar het kasteel met de fraaie ingerichte vertrekken. Kom meer te weten over vijf eeuwen kasteelgeschiedenis. Beleef dit prachtige Veluwse edelmanshuis. De roemruchte maarschalk Marten van Rossem en zijn nazaten zullen voor u tot leven komen.