12. Slaapkamer

Welkom in de slaapkamer. De inrichting is 18e eeuws, alleen was de kamer toen niet purper geschilderd, maar geel. We pronkten vroeger graag met onze slaapkamer. Schitterend gestoffeerde ledikanten waren in die dagen de kostbaarste meubels van de hele inrichting! Daarom was het helemaal niet ongewoon om gasten in de slaapkamer te ontvangen. Deze slaapkamer was de eerste kamer die Anna Margaretha en haar man na hun huwelijk opnieuw lieten inrichten. Zo’n beddennis als u hier ziet, kwam in de 18de eeuw vaker voor Hun familiewapens prijken erboven. Het ledikant is 18de-eeuws, dat is goed te zien aan de versiering van opgenaaide banden.het is afkomstig van huis Mensinge in Drenthe. Het is dus niet het ledikant waarin Anna Margaretha- haar negen kinderen baarde.

Meer weten over het geborduurde vaandel? kies A Meer weten over het portret van de kasteelvrouwe en haar bediende? kies B Meer weten over het mysterie van een schedel in deze kamer? kies C

ABC

Press play to start the audio from the beginning

Kasteel Cannenburch

Kasteel en park Cannenburch zijn voor jong en oud een bezoek waard. Ervaar het kasteel met de fraaie ingerichte vertrekken. Kom meer te weten over vijf eeuwen kasteelgeschiedenis. Beleef dit prachtige Veluwse edelmanshuis. De roemruchte maarschalk Marten van Rossem en zijn nazaten zullen voor u tot leven komen.