10. Van Huysumkamer

We zijn nu in de herenkamer. Meestal wordt dit vertrek de Van Huysumkamer genoemd, naar de schilderingen boven de deuren en de schouw. Die schilderde Justus van Huysum aan het eind van de 17de eeuw. De stillevens zijn waarschijnlijk niet in speciaal voor de Cannenburch gemaakt, omdat twee van de drie schilderingen ingekort lijken te zijn. We denken dat de twee kunstzinnige broers ze aankochten in de 19de eeuw. Deze laatste van Isendoorns legden toen een omvangrijke en belangwekkende collectie kunstvoorwerpen aan. Zo zie je maar dat niet alleen de kasteelvrouwen zich bezighielden met het verfraaien van het interieur!

meer weten over het portret van Marten van Rossem? kies A Meer weten over twee artistieke broers? kies B meer weten kabinet met Chinese decoraties ? kies C

ABC

Press play to start the audio from the beginning

Kasteel Cannenburch

Kasteel en park Cannenburch zijn voor jong en oud een bezoek waard. Ervaar het kasteel met de fraaie ingerichte vertrekken. Kom meer te weten over vijf eeuwen kasteelgeschiedenis. Beleef dit prachtige Veluwse edelmanshuis. De roemruchte maarschalk Marten van Rossem en zijn nazaten zullen voor u tot leven komen.