06. Hal

Deze ontvangsthal is de trots van Anna Margaretha. Nadat zij de grote stenen brug had laten aanleggen kwamen bezoekers direct binnen in deze grote hal. Tussen 1740 en 1755 liet ze hier deze portretten van voorouders en dierbare familieleden aanbrengen. Anna Margaretha en haar man Frederik Johan kregen ook een plaats. U denkt misschien dat zullen dan wel de grootste portretten zijn, maar dan heeft u het mis. De levensgrote portretten, dat zijn de ouders en schoonouders van Anna Margaretha. De ovale portretten zijn haar grootouders en de grootouders van haar man. De portretten van het echtpaar zelf zijn te vinden aan de lange wanden, het dichtst bij de officiële ingangspartij. Ze wachten de bezoekers eigenlijk op en heten ze als het ware welkom. De portretten zijn dus zo op de wanden geplaatst, dat ze de familierelaties weergeven. En het maakt natuurlijk indruk, als je in je portrettengalerij ook nog eens kunt verwijzen naar een illustere bouwheer als Marten van Rossum. Deze zaal laat zien dat de Cannenbuch rond het midden van de 18de eeuw zijn grootste bloeiperiode doormaakte. De Zuid-Nederlandse invloed die Anna Margaratha van haar geboortegrond meebracht is er ook in te herkennen. De blanke eikenhouten betimmering van plint tot plafond is wel erg on-Hollands.

Meer weten over de portretten? kies A Meer weten over het gezin met 13 kinderen? kies B Meer weten over de terugkeer van 18de-eeuwse meubels? kies C

ABC

Press play to start the audio from the beginning

Kasteel Cannenburch

Kasteel en park Cannenburch zijn voor jong en oud een bezoek waard. Ervaar het kasteel met de fraaie ingerichte vertrekken. Kom meer te weten over vijf eeuwen kasteelgeschiedenis. Beleef dit prachtige Veluwse edelmanshuis. De roemruchte maarschalk Marten van Rossem en zijn nazaten zullen voor u tot leven komen.