19 Trouwen, Feesten en Ondersteunen

In de 800 jaar dat het kasteel oud is, zijn hier heel wat feestelijkheden gevierd. Zo weten we dat Gravin Maria Van Nassau in 1595 hier op het kasteel een magnifique banket gaf voor prins Maurits en andere hoogwaardigheidsbekleders. Vandaag de dag kunt u ook úw feest hier plaats laten vinden. Het is bijvoorbeeld een unieke plek waar de hele bruiloft van de huwelijksvoltrekking tot en met het avondfeest kan worden gevierd. Maar ook voor zakelijke bijenkomsten zoals vergaderingen en symposia is Huis Bergh een inspirerende omgeving. Er kan zelfs worden overnacht in een van de twee verdedigingstorens op de voorburcht van het kasteel! Kijk voor alle mogelijkheden op onze website: www.huisbergh.nl of vraag ernaar bij een medewerker. Huis Bergh wordt niet ieder jaar door de overheid gesubsidieerd en moet zelf als cultureel ondernemer het kasteel in stand houden. Naast het kasteel en de kunstverzameling is er ook een archief, 500 hectare grond en vele rijksmonumenten. U kunt Huis Bergh hierin op verschillende manieren ondersteunen. U kunt simpelweg aankopen doen in onze museumwinkel. Maar u kunt ook Vriend worden, of als ondernemer zelfs Ridder!

Wilt u meer weten over de Vrienden van Huis Bergh, kies A. Wilt u meer weten over Ridders van Huis Bergh, kies B. Wilt u meer weten over de museumwinkel, kies C

ABC

Press play to start the audio from the beginning

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh heeft een lange bouwgeschiedenis en kende veel verschillende bewoners. Het was lange tijd het stamslot van de machtige heren en graven van den Bergh. In 1912 kocht Jan Herman van Heek het kasteel. Hij verzamelde er een voor Nederland unieke kunstverzameling. Ook mogelijkheid tot feesten en logeren!